In een anonieme brief die dinsdag is bezorgd op het gemeentehuis in Wijk en Aalburg en bij Omroep Brabant wordt gewaarschuwd dat er geen eind zal komen aan de traditionele autobranden tijdens de jaarwisseling in Veen.

 ''Nooit zal oud en nieuw nog rustig voor u zijn'', schrijft de briefschrijver aan burgemeester Fons Naterop. ''Er gaat gestookt worden en hard.''

Afgelopen oudjaarsdag werden 100 mensen opgepakt nadat een autowrak in brand werd gestoken in het Brabantse dorp en de politie werd bekogeld met vuurwerk en flessen. Alle arrestanten zaten tijdens de jaarwisseling in de cel.

De brief komt een dag nadat de burgemeester zijn plannen voor de komende jaarwisseling bekend had gemaakt. De burgemeester stelde jongeren uit het dorp voor om op een afgesproken plek auto's in brand te steken.

De gemeente heeft inmiddels de politie geïnformeerd over de brief, maar wil verder niet reageren.De politie bestudeert de brief maar kan er niet meteen een strafbare bedreiging in ontdekken, aldus een woordvoerder.