Vakbond Abvakabo heeft klachten van de ambulancemedewerkers in Amsterdam gebundeld om aan te bieden aan de Inspectie Gezondheidszorg. 

Zo kampen medewerkers met een te hoge werkdruk door slecht management en is de apparatuur in de ambulances verouderd. Ook worden de aanrijtijden langer.

Dat meldt de Volkskrant dinsdag.

De gemiddelde tijd tussen een spoedmelding en het arriveren van een ambulance zou twee minuten langer duren dan normaal. "Terwijl in nood iedere seconde telt. Maar ook het gewone vervoer naar en van het ziekenhuis loopt vertraging op. Patiënten halen soms hun afspraak niet," aldus bestuurder Fred Seifert van de Abvakabo.

Uit een eerder onderzoek bleek al het ongenoegen van de medewerkers. "Vooral de werkdruk vormt een groot probleem, waardoor het personeel oververmoeid raakt met alle risico's van dien. Men wordt nogal eens tot overwerken gedwongen. De normen van de Arbeidstijdenwet worden overschreden," aldus Seifert.

De Abvakabo hoopt dat er nu wel wordt ingegrepen door de Inspectie, aangezien er met eerdere klachten niet veel gedaan werd.

De directie laat in een schriftelijke reactie aan de krant weten dat de kwaliteit van de ambulancezorg in en rond Amsterdam ‘van goed niveau’ is. De onrust binnen het bedrijf zou komen door 'hobbels' die gepaard gaan met een fusie. De aanrijtijden worden sneller door drie nieuwe ambulanceposten, volgens de directie. Ook wordt er nieuw personeel aangenomen.