Leerlingen en docenten van het Corbulo College in Voorburg hebben maandagmorgen een ''respectvolle en indrukwekkende'' bijeenkomst gehad op de school.

In een volle aula is een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de 15-jarige Wesley die vrijdag werd doodgestoken. Interim-directeur Kees van der Zweep liet dat na afloop weten.

De aula zat vol. ''Iedereen was er. Dat is goed om te zien.'' Na de bijeenkomst zijn de leerlingen met mentoren naar de klassen gegaan. Het lesprogramma wordt de rest van de dag 'normaal' gevolgd, ''omdat leerlingen behoefte hebben aan structuur''.

Docenten kregen maandagochtend training van professionele hulpverleners hoe ze de leerlingen het beste kunnen bijstaan, liet Van der Zweep weten.

Leerlingen hebben veel vragen en emoties. ''Er is boosheid, verdriet, verwarring, verbijstering’’, zegt Van der Zweep. Volgens hem is en wordt het condoleanceregister dat op school ligt massaal getekend.

Geruchten

Hij wil niet ingaan op geruchten die de ronde doen over het motief en de achtergronden van de fatale steekpartij. ''Het onderzoek laten we aan de politie over.’’

Maandagavond is op de school opnieuw een besloten informatiebijeenkomst voor ouders en verzorgers. Die begint om 19.30 uur. Daar zullen vertegenwoordigers van politie zijn. Ook zijn er hulpverleners die ouders kunnen helpen met vragen over hun kinderen, stelt Van der Zweep.

De 16-jarige klasgenoot van Wesley, die vrijdag werd opgepakt omdat hij ervan verdacht wordt het slachtoffer te hebben neergestoken, wordt maandag later in de middag voorgeleid. Dan besluit de rechter-commissaris of hij langer vast moet blijven zitten.

Een tweede 16-jarige verdachte zit, voor zover bekend, nog vast. Hij werd zondag opgepakt omdat hij het steekwapen zou hebben gegeven aan de eerste verdachte.