De politie heeft zondag een tweede verdachte aangehouden in verband met de dodelijke steekpartij op een middelbare school in Voorburg. Het gaat om een 16-jarige jongen die het mes zou hebben gegeven aan de dader. 

Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Een woordvoerder wilde niets kwijt over hoe ze de tweede verdachte op het spoor zijn gekomen.

Een 15-jarige leerling van het Corbulo College werd vrijdagmiddag doodgestoken door een 16-jarige medescholier uit Rijswijk. Het slachtoffer overleed ter plekke. Hij zat in de derde klas.

De dader werd vrijdag meteen opgepakt in de buurt van de school. Hij belde vlak na de moord met een vriendin. De moeder van het meisje bracht hem terug naar school, waar hij kon worden aangehouden.

Het is nog altijd niet duidelijk waarom hij op de jongen uit Den Haag instak. De verdachte wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die moet bepalen of hij langer in voorarrest blijft of dat hij thuis zijn rechtszaak mag afwachten.

Zaterdag kwamen de leerlingen van het Corbulo College samen op de vmbo-school om te praten over de steekpartij. Docenten krijgen training van hulpverleners over hoe ze de scholieren het beste kunnen bijstaan.