Politie en ambulancepersoneel zijn dit weekeinde op meerdere plaatsen de dupe geweest van geweld tegen hen. Verschillende keren werden agenten belaagd tijdens aanhoudingen. 

Ook een ambulancebroeder werd geschopt en geslagen door een vrouw die kort daarvoor onwel was geworden.

Bij een verkeersongeluk in het Zeeuwse Oost-Souburg werden een agent en een agente bij de aanhouding van de dronken bestuurder belaagd door vier andere mensen. Ze ramden op de politieauto, sloegen en duwden de agente en probeerden de gearresteerde man te bevrijden.

In het Brabantse Uden kreeg een agent zaterdagavond een klap in zijn gezicht van een 49-jarige man uit Schaijk die zich hevig verzette tegen zijn aanhouding. Hij werd ervan verdacht een aanrijding te hebben veroorzaakt waarbij twee mensen gewond raakte.

De politie hield ook in Enschede en Winschoten in de nacht van zaterdag op zondag mannen aan die portiers hadden mishandeld en zich vervolgens niet zonder slag of stoot lieten arresteren.

Bijten

Zaterdagochtend vroeg werd een man ingerekend die bij zijn aanhouding een agent in zijn been had gebeten. Ook hij had een portier geslagen.

Ook in Veghel ging het mis. Een 25-jarige automobilist uit Best die teveel had gedronken, verzette zich stevig tegen zijn aanhouding en spuugde daarbij een agent in het gezicht. De verdachte bleek bijna drie keer meer gedronken te hebben dan toegestaan.