Op een school in Voorburg, het Corbulo College, is een jongen neergestoken. De 15-jarige leerling uit Den Haag werd in de buurt van de school door hulpdiensten behandeld, maar is inmiddels overleden. 

Dat meldt de politie. Een 16-jarige scholier uit Rijswijk is "enige tijd later" aangehouden. Hij zou hebben geprobeerd te vluchten. 

Het steekincident vond vrijdagmiddag rond 13.30 uur plaats op het schoolplein van de vmbo-school. De jongen werd volgens ooggetuigen in zijn nek gestoken na een ruzie.

Volgens de politie overleed het slachtoffer ter plaatse, ondanks pogingen om hem te reanimeren. Een traumahelikopter met een mobiel medisch team landde in de buurt van de school.

'Diep geschokt'

De gemeente Leidschendam-Voorburg is "diep geschokt over de tragische gebeurtenis". In een verklaring laat de gemeente weten dat het "diep raakt dat dit juist op deze school is voorgekomen", omdat het Corbulo "zeer actief is met projecten op het gebied van veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid".

Het Corbulo College in Voorburg is ''verdrietig en totaal verslagen'' door de fatale steekpartij van vrijdag. De directeur van de middelbare school wil niets kwijt over de steekpartij en de opvang voor de andere leerlingen.

Bekijk beelden:

Overzicht geweldsincidenten op scholen