De protestgroep die ageert tegen de komst van asielzoekers in de Orangerie in Eindhoven neemt afstand van de mogelijke brandstichting in het gebouw woensdagnacht. 

Dat laat de groep donderdag op Facebook weten. In het voormalige verzorgingstehuis worden binnenkort zevenhonderd vluchtelingen opgevangen. Dat leidt tot veel ophef onder bewoners uit de buurt.

"We willen benadrukken dat we absoluut ferm afstand nemen van mensen die op deze manier hun frustratie uiten", schrijft de protestgroep. De kwestie roept veel reacties op van aanhangers van de groep, van wie een deel zeer emotioneel en fel is. Vanwege de toon van de reacties heeft de protestgroep besloten de mogelijkheid om te reageren tijdelijk te sluiten.

Volgens de brandweer was er tijdens de bluswerkzaamheden een benzinelucht te ruiken in het gebouw. Er zijn daarom vermoedens dat het om brandstichting gaat. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. De eerste asielzoekers moeten 27 oktober hun intrek nemen in het voormalige verzorgingstehuis.