Eric Nolet, de voormalig directeur van Stichting ALS, heeft begin dit jaar bijna een ton gestolen van de stichting. Hij maakte 92.000 euro over naar zijn eigen rekening. 

De poging tot verduistering werd ontdekt door de organisatie, die zich inzet voor mensen met de zeer ernstige en zelfs dodelijke spierziekte. Het geld is teruggestort.

Nolet is inmiddels ontslagen en Stichting ALS onderzoekt of er juridische stappen tegen hem kunnen worden genomen. Dat zeggen twee leden van de raad van toezicht, Marguerite Soeteman-Reijnen en Arnout Bloys van Treslong, in een interview met weekblad Elsevier.

In een aanvullende verklaring op de website van Stichting ALS staat dat ''feiten- en boekenonderzoek door zowel de huisaccountant als een onafhankelijk tweede accountant heeft bevestigd dat er bij de Stichting ALS Nederland geen andere gelden zijn verduisterd’’.

De Stichting is dit jaar internationaal groot op de kaart gezet door de Ice Bucket Challenge. Beroemde en niet-beroemde mensen maakten filmpjes van zichzelf terwijl ze een emmer met ijswater over zich heen kieperden.