De politie is in de fout gegaan na een gesprek met de later vermoorde muzikant Arjun Autar uit Rotterdam. 

De muzikant belde dinsdagochtend 10 juni vroeg met de 112-centrale van de politie en vroeg om hulp. Daarna werd de verbinding verbroken. De politie is op dat moment niet naar zijn woning aan de Putselaan gegaan.

Later die ochtend werd Autar dood gevonden, nadat brand in zijn woning was uitgebroken.

Uit intern onderzoek van politie en justitie blijkt nu dat er 'een werkfout' is gemaakt. ''De politie betreurt de fout'', meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

Vrijgelaten

Verder heeft de aanklager de 21-jarige vermoedelijk betrokkene bij de dood van Autar dinsdag uit voorarrest vrijgelaten, laat het OM woensdag weten. Een andere verdachte (18) uit Rotterdam werd enkele weken geleden al door de raadkamer van de rechtbank vrijgelaten.

"Beide mannen blijven verdachte voor dit misdrijf, maar er zijn op dit moment onvoldoende aanwijzingen om de zaak succesvol naar de rechter te brengen", motiveert het OM hun vrijlating.

Inmiddels is er een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tips die leiden tot een succesvolle vervolging van de dader(s) van dit misdrijf.

Autar was in Surinaams-Hindoestaanse kringen een bekende muzikant. Hij woonde op de eerste verdieping van een portiekflat. De brand werd daar rond 07.30 uur ontdekt door drie dakdekkers die zagen dat er rook uit een raam kwam. Het vuur kon snel worden geblust. Omwonenden moesten korte tijd hun huis uit vanwege de brand.