In en rond Den Haag zijn twee huizen beklad met leuzen tegen het Nederlandse asielbeleid. 

De politie liet weten onderzoek te doen, maar wilde niet zeggen van wie de huizen zijn en of de eigenaren aangifte hebben gedaan.

Een actiegroep die zich verzet tegen het Nederlandse vreemdelingenbeleid, The Visitors, liet zaterdagochtend weten de huizen van twee hoge ambtenaren te hebben besmeurd.

Het gaat volgens de actievoerders om de woning van de directeur migratiebeleid bij het ministerie van Veiligheid en Justitie in Rijswijk en om het huis van een adviseur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Den Haag. Bij de laatste zou ook een stinkbom door de brievenbus zijn gegooid.

Verkeerde huis

Of de activisten zijn geslaagd in hun opzet is de vraag. De activisten zouden in Den Haag de verkeerde woning hebben belaagd, berichtte Omroep West.

De 80-jarige bewoonster van het bekladde huis zei tegen de omroep nooit te hebben gewerkt bij de IND. Het ministerie van Veiligheid en Justitie en de politie konden het verhaal uit privacyoverwegingen niet bevestigen.

De politie heeft een signalement verspreid van drie mogelijke daders die door iemand zijn gezien bij het huis in Rijswijk.

Teeven

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie spreekt zijn afschuw uit over de bekladdingen. ''Het gaat om ambtenaren die hun werk doen. Als je het niet eens bent met beleid, spreek je de politiek daarop aan, maar je gaat niet anoniem ambtenaren lastigvallen. Dit is volstrekt uit den boze. Dit zijn laffe typetjes die in de nacht stiekem iemands huis bekladden en niet openlijk hun ongenoegen over beleid durven te uiten.’’