Nabestaanden van een van de overvallers die werd doodgeschoten bij juwelier Goldies in Deurne willen dat de schietende juweliersvrouw alsnog wordt vervolgd voor doodslag. 

Ze dienen daarom een klacht in bij het gerechtshof in Den Bosch, vertelde hun advocaat Peter Plasman vrijdag tegen de NOS.

De Deurnese juweliersvrouw Marina schoot de twee overvallers dood. Het Openbaar Ministerie (OM) oordeelde dat ze mocht schieten om zichzelf en haar man te verdedigen toen ze werden aangevallen.

De nabestaanden hebben vraagtekens bij het standpunt van het OM, legde Plasman uit. Ze vragen zich bijvoorbeeld af of het echt nodig was om de overvaller die Marina vanachter een deur belaagde met een eerste schot recht door het hart te schieten.

Ze vinden bovendien dat de rechter in zo'n ernstige zaak het laatste woord moet hebben en ze willen in een proces de kans hebben op spreekrecht. Het kunnen uiten van hun gevoelens is van groot belang voor de verwerking, zegt Plasman.

Overval

De juwelier werd op 28 maart overvallen, terwijl het echtpaar in de winkel aanwezig was. De eigenaar en zijn vrouw werden aangehouden, maar een dag later weer vrijgelaten omdat toen al het vermoeden bestond dat de schietpartij waarschijnlijk uit zelfverdediging was.

De eigenaar van de juwelier wordt nog wel gedagvaard, vanwege de aanschaf van het wapen waarmee de overvallers werden gedood.

Overzicht gebeurtenissen van de dodelijke overval in Deurne

Alles over de dodelijke overval in Deurne in ons dossier