De chauffeur van de monstertruck waarmee zondag in Haaksbergen een ongeluk gebeurde, is ondergedoken. Woensdag mocht de Vijfhuizenaar de cel verlaten en hij heeft nu zeker een week rust nodig.

Dat heeft zijn advocaat Rob Oude Breuil tegen RTV Oost gezegd.

Volgens de advocaat is de chauffeur er mentaal slecht aan toe. ''Hij is voortdurend aan het malen over wat er is gebeurd'', aldus de raadsman.

Bij het ongeval met de monstertruck vielen zondag drie doden en ruim twintig gewonden. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak was. Er zou geen medische reden zijn. Politie en justitie onderzoeken de technische staat van de monstertruck en de rol van de chauffeur.

Bekijk reactie van advocaat Oude Breuil:

Onderzoek

Het OM spreekt van een complex onderzoek dat naar verwachting nog wel even kan duren. Bij de politie hebben zich bijna honderd getuigen van het incident gemeld.

De politie benadert de getuigen de komende dagen schriftelijk. Daarna gaat de politie ze ook mondeling horen.

Pas als het onderzoek klaar is, zal blijken of de chauffeur strafrechtelijk verantwoordelijk is voor het ongeluk en welk strafbaar feit daar precies bij past.

De chauffeur werd zondagavond aangehouden op verdenking van dood door schuld, maar is sinds woensdagavond op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie zag geen reden om hem langer in de cel te laten zitten.

Eerder incident

In 2011 was de monstertruck-chauffeur ook betrokken bij een incident, waarbij een meisje brandwonden opliep. Dat meldt KRO Brandpunt-Reporter donderdag. 

Op een open dag van de Hell's Angels in Amsterdam startte hij een quad die uitgerust is met een straalmotor te dicht bij het publiek, waarna de vlammen uit de motor sloegen. Het is slachtoffertje liep brandwonden op en moest worden vervoerd naar het ziekenhuis.