Door een ongeval aan het Carboonplein in Kerkrade zijn woensdagmiddag zes mensen gewond geraakt. Drie van hen zijn er ernstig aan toe.

Dat bevestigt de politie tegenover NU.nl. De slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Heerlen en Kerkrade.

Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur toen een automobilist vermoedelijk de macht over het stuur kwijtraakte. Daardoor reed hij in op een vrouw met een kind in een wandelwagen, die beiden gewond raakten. Verder raakte de auto een scooter en een man, die over de stoep liep met vrouw en kinderen. Vrouw en kinderen bleven ongedeerd, de man raakte gewond. De auto kwam tegen de gevel van een winkel tot stilstand. Ook de bestuurder raakte gewond.

"Het is onduidelijk wat precies is de oorzaak is geweest van het ongeval", laat een woordvoerder van de politie Limburg weten. "We hebben ook nog niet met de slachtoffers kunnen spreken, vanwege de ernst van hun verwondingen. We zijn dan ook op zoek naar getuigen."

Door de aanrijding is de gevel van het winkelpand en bovengelegen appartementencomplex ontzet geraakt. De bewoners van het appartementencomplex zijn geëvacueerd omdat het gebouw zou kunnen instorten.

Volgens de politie kunnen ze voorlopig niet terug en hebben ze onderkomen gezocht bij familie en vrienden. De brandweer is bezig met het stutten van het gebouw.