Een 45-jarige man uit Roermond is woensdag veroordeeld tot acht jaar celstraf, omdat hij zijn huisbaas in 2012 heeft gewurgd tijdens een uit de hand gelopen seksspel. 

De straf valt veel lager uit dan de zestien jaar cel die de officier van justitie had geëist. Een hogere straf past volgens de rechtbank niet bij het scenario van een uit de hand gelopen seksspel, aldus de rechter.

Anders dan de officier van justitie gelooft de rechter in Roermond het verhaal van de verdachte over het seksspel. De huisbaas werd vastgebonden, kreeg tape over zijn mond geplakt en werd met een elektriciteitssnoer gewurgd.

De dader heeft de kans op de dood van zijn sekspartner aanvaard en kan dus worden veroordeeld voor doodslag, overweegt de rechter.

"Verdachte heeft het slachtoffer in machteloze toestand gewurgd. Hij heeft het vertrouwen dat het slachtoffer in hem had en waardoor hij zich volledig overgaf, zodanig geschaad dat het hem noodlottig is geworden", aldus de uitspraak.

Het slachtoffer werd dood achtergelaten. De verdachte liep tegen de lamp omdat hij de bankrekening van het slachtoffer met de gestolen bankpas plunderde. Het volledige saldo werd in een paar dagen uitgegeven.