Verschillende media en andere organisaties willen de stukken inzien van de vergunningverlening voor de stuntshow in Haaksbergen. 

Daarvoor heeft onder meer RTV Oost een beroep gedaan op de Wet Openbaarheid van bestuur. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente.

Haaksbergen komt woensdag aan het eind van de dag met meer informatie over de vergunningaanvraag, zegt een woordvoerder. Eerder liet de gemeente weten niet van plan te zijn om de aanvraag voor de vergunning en andere documenten openbaar te maken.

Om de onderzoeken niet te hinderen, zouden de documenten vooralsnog alleen aan het Openbaar Ministerie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) worden gegeven.

Een ambtenaar van de gemeente gaf enkele dagen voor de fataal afgelopen stuntshow een standaardvergunning voor het evenement af.

Dat gebeurde volgens burgemeester Hans Gerritsen, omdat niet bekend was dat er een monstertruck zou komen. Volgens de organisatie stond dat wel in de aanvraag, maar ze kon hiervan tot dusver geen kopie laten zien.