Bij de politie zijn sinds dinsdagavond ruim 150 tips binnengekomen in de zaak van de afpersing en bedreiging van John en Linda de Mol. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak.

Dinsdag werd bekend dat de familie De Mol al bijna een jaar lang via brieven wordt afgeperst en bedreigd.

Op 15 september bestelde een man van ongeveer 70 jaar een doos taartjes bij een bakker in Blaricum, die op 18 september bij John de Mol moest worden bezorgd. Op die doos zat een dreigbrief geplakt.

Van deze man heeft de politie een compositietekening naar buiten gebracht. Er zijn namen genoemd door mensen die hem denken te kennen.

De politie wil niet zeggen of er extra beveiligingsmaatregelen voor de bekende familie zijn getroffen nu de zaak in de openbaarheid is gekomen.

'Luguber Spel'

Volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries speelt de afperser van John en Linda de Mol een "luguber spel" met de familie. Dat zei hij dinsdagavond in RTL Late Night. ''De inzet was hoog", meent De Vries. Hij las op verzoek van de familie alle dreigbrieven die zij sinds oktober 2013 hebben gekregen.

''Het zijn wijdlopige, soms onzakelijke, badinerende brieven met een sarcastische toon", zei De Vries in het praatprogramma.

In de brieven laat de afperser de familie volgens hem weten een spelletje, een soort puzzeltocht, met de familie te willen spelen.

Ruim 1,4 miljoen mensen hebben dinsdagavond naar de uitzending van Opsporing Verzocht gekeken.