De tbs-patiënt van kliniek De Rooyse Wissel in Limburg die donderdag tijdens begeleid verlof was gevlucht is dinsdagavond aangehouden.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

De man werd dinsdagavond om 23.00 uur aangehouden in het Brabantse Helmond. Hij bevond zich op een open veld, vlak bij de bebouwde kom.

Donderdag ontsnapte hij aan de aandacht van zijn begeleiding en sloeg op de vlucht. De broer van de tbs-patiënt laat aan Omroep Brabant weten dat de man op de vlucht sloeg toen hij met zijn begeleider in een elektronicazaak was om een kapotte televisie te laten repareren.  

Volgens het tv-programma Dit is de Dag Onderzoek (EO) dat het nieuws over de ontsnapping naar buiten bracht, gaat het om een man die veroordeeld zou zijn voor poging tot doodslag.

Het Openbaar Ministerie ontkent dat, maar wil niet zeggen waarom de man vastzit. Hij mocht met begeleid verlof, maar was volgens een woordvoerster van het OM ''niet helemaal ongevaarlijk.''

In opspraak

De Rooyse Wissel is in het afgelopen jaar meermaals in opspraak gekomen vanwege diverse vermeende misstanden binnen de kliniek.

Medio augustus hield de politie in Maarssen een 44-jarige tbs'er aan die al twee weken onvindbaar was nadat hij niet van verlof was teruggekeerd. Ook hij zit in De Rooyse Wissel.

Eerder deze maand werd het verlof van een andere tbs'er ingetrokken nadat een therapeut had ontdekt dat de man de kliniek had verlaten zonder de benodigde handtekening.

Minister Fred Teeven van Justitie liet dinsdag weten niet elk incident met een tbs'er aan de Tweede Kamer te willen melden.