Een vliegtuig van KLM is woensdagochtend na de landing net naast de Polderbaan op Schiphol terechtgekomen. 

Dat laten Schiphol en de KLM weten. De landing verliep volgens de KLM veilig en onderzocht wordt wat de oorzaak was van het incident.

De passagiers van vlucht KL566 uit Nairobi zijn met bussen naar de terminal vervoerd. Het vliegtuig, een Boeing 747, is inmiddels weggesleept.

De Polderbaan is aan het begin van de middag weer open gegaan. Dat heeft Schiphol laten weten. Totdat het toestel van de landingsbaan werd weggehaald, maakte het vliegverkeer gebruik van andere banen. Dat leverde geen problemen of vertragingen op.

'Remprobleem'

Het toestel kwam tijdens de landing met het neuswiel naast de baan terecht. De landing verliep veilig. De passagiers van vlucht KL566 uit Nairobi werden daarna met bussen vervoerd. Het is niet bekend waardoor het vliegtuig naast de baan terechtkwam.

Volgens een passagier aan boord, Vincent Verweij, werd in het vliegtuig omgeroepen dat er sprake was van een remprobleem. ''We merkten er eigenlijk weinig van. Het vliegtuig remde wel vrij abrupt, maar pas toen het werd omgeroepen zagen we dat het niet helemaal goed was gegaan.''

''Er was geen paniek aan boord. We moesten wel een uur wachten voordat er trappen en bussen waren, zodat we naar de terminal konden'', stelde Verweij vanaf de luchthaven. Het vliegtuig zou helemaal vol hebben gezeten.

Bekijk hier de beelden van het vliegtuig:

Bron: Kevin Möhlen

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload deze dan via NUfoto. Video's kunnen gestuurd worden naar redactie@nufoto.nl.