De chauffeur van de monstertruck die zondag een ernstig ongeluk in Haaksbergen veroorzaakte, heeft zijn stilzwijgen doorbroken. 

In een ingezonden brief woensdag in De Telegraaf betuigen de chauffeur, zijn vrouw en kinderen hun medeleven aan de slachtoffers.

''We vinden het werkelijk verschrikkelijk wat er afgelopen zondag in Haaksbergen is gebeurd. Dit is iets wat niemand heeft gewild'', schrijft de man. ''Het enige wat wij op dit moment kunnen is het betuigen van onze oprechte deelneming aan de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers. Onze gedachten zijn bij hen en wij voelen erg met ze mee.''

De chauffeur gaat in de brief niet in op de oorzaak, en stelt: "We hopen uit respect voor de slachtoffers en de nabestaanden dat de aandacht nu naar hen uitgaat in plaats van naar de schuldvraag."

Bij het ongeval met de monstertruck vielen drie doden en ruim twintig gewonden. De gemeente Haaksbergen meldt woensdag dat er nog dertien gewonden in ziekenhuizen liggen. Vier van hen zijn er slecht aan toe. Onder de dertien patiënten zijn twee kinderen.