Er liggen niet veertien, maar dertien gewonden van het ongeluk met de monsterttruck nog in het ziekenhuis. De gemeente Haaksbergen heeft zich verrekend bij het maken van een overzicht.

Nadat dinsdagochtend het aantal gewonden in ziekenhuizen op dertien werd vastgesteld, volgde in de loop van de dinsdagavond een melding dat het om veertien slachtoffers zou gaan.

Een uurtje later werd die opsomming op de website van de gemeente bijgesteld. In een ziekenhuis in Almelo blijken niet zes, maar vijf gewonden te liggen, aldus de gemeente. Over de toestand van de slachtoffers zei een woordvoerder eerder op de dag geen mededelingen te kunnen doen.

Verder liggen er zes getroffenen in Enschede, één in Winterswijk en één in Groningen. Het gaat om zeven vrouwen en zes mannen, onder wie twee kinderen. In totaal raakten 31 mensen zondag gewond bij de monstertruckshow in Haaksbergen.

Een 8-jarig meisje ligt in kritieke toestand in het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Haar 5-jarige broertje kwam zondag om het leven bij het drama met de monstertruck.

De gemeente heeft tevens de namen en leeftijden bekend gemaakt van de overledenen. Het gaat behalve om een jongen van vijf jaar ook om een man van vijftig en een vrouw van 73 jaar.

Onderzoek

De gemeente heeft inmiddels een onafhankelijk onderzoek ingesteld naar de vergunningverlening voor de monstertruckshow. De show werd gehouden op een relatief klein plein, waar de toeschouwers dicht op het parcours stonden. De bestuurder van de monstertruck zit nog vast.

De gemeenteraad van Haaksbergen spreekt later over de kwestie. Volgens een gemeentewoordvoerder is nog niet duidelijk wanneer dat gebeurt.

Vanwege de enorme impact organiseerde de gemeente maandagavond al wel een informatiebijeenkomst voor betrokkenen. Er kwamen ruim tweehonderd mensen op af.