De politie heeft dinsdag een Hagenaar aangehouden op verdenking van deelname aan trainingen voor terrorisme. De 21-jarige verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, meldt de politie.

De verdachte werd in de vroege ochtend in zijn woning aangehouden. Hij zit in volledige beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen contact kan hebben met zijn advocaat.

In het onderzoek naar jihadgangers werden eind vorige maand drie verdachten, allen uit Den Haag, opgepakt in Duitsland. Het gaat om een 24-jarige man, de 32-jarige Azeddine C. en zijn 24-jarige vrouw. De vrouw is inmmiddels vrijgelaten, maar wordt nog wel verdacht. De twee mannen zitten nog vast voor ronselen voor de jihad.

Ook in Nederland werden eind vorige maand jihadverdachten opgepakt. Het ging om twee vaders uit Huizen die volgens justitie met hun gezin naar Syrië wilden afreizen, maar de rechtbank zag niet genoeg bewijs om hen langer vast te houden.

Enkele dagen later bleek dat een gezin uit Amersfoort was afgereisd naar Syrië. Trouw concludeerde twee weken geleden uit een rondgang dat achttien Nederlanders worden verdacht van het steunen van de jihad of het plannen van een jihadreis.