De politie heeft maandag nog drie verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van Yvon Pfaff uit Ochten (Gelderland). 

Hij werd in juni vermoord gevonden in een uitgebrande auto op een zandpad in de Brabantse plaats Sint-Michielsgestel. Het totaal arrestaties staat inmiddels op zes.

De verdachten die maandag zijn aangehouden komen uit Maurik. Het zijn twee mannen (36 en 38 jaar) en een vrouw (31 jaar).

Het vermoeden bestaat dat Yvon Pfaff naar een recreatiewoning in Ewijk is gelokt. Volgens de beschuldigingen is hem een kogel door het lichaam geschoten maar is hij ook in het hoofd gestoken met een mes.

Vorige week werden al drie mannen aangehouden. Een 33-jarige man uit Maurik wordt beschouwd als een van de uitvoerders. Een 37-jarige man uit Druten fungeerde mogelijk als opdrachtgever.

Een 40-jarige verdachte uit Den Bosch werd in Italië aangehouden en zit daar nog vast in afwachting van uitlevering aan Nederland. Over zijn rol is nog niet meer bekend. Ook over het motief voor de moord is nog niet meer bekend.