De kleren die Nicole van den Hurk droeg toen zijn in 1995 werd vermoord zijn hoogstwaarschijnlijk binnen 2 maanden na de vondst van haar lichaam vernietigd.

Dat staat in stukken van het Openbaar Ministerie (OM) die advocaat Job Knoester van verdachte Jos de G. heeft ingezien.

De raadsman vindt het zelfs voor de toenmalige tijdgeest onbegrijpelijk als de kleding echt en zo snel is vernietigd, reageerde hij maandag. Met nieuwe technieken was het nu nog mogelijk geweest om sporenonderzoek te doen op de kleren, meent hij.

Het OM is bereid om uit te zoeken of de kleding echt is vernietigd, zei officier van justitie Erna Vrijhoeven maandag. Ze wilde nog niet vooruitlopen op uitkomsten of reageren op de verwijten van de advocaat.

Verdwenen

De 15-jarige Nicole van den Hurk uit Eindhoven verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar een bijbaantje in een supermarkt. Op 22 november 1995 werd ze vermoord en vermoedelijk verkracht gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. In een proces-verbaal van 11 januari 1996 staat dat haar kleren zijn vernietigd, aldus Knoester.

Tbs'er Jos de G. (47) uit Helmond zit sinds januari vast omdat zijn DNA overeenkomsten vertoont met sporen die destijds op het lichaam van het vermoorde meisje zijn gevonden. Hij ontkent dat hij betrokken is geweest bij de dood van het meisje. Zijn raadsman zegt dat het DNA-spoor niet betekent dat de verdachte haar heeft misbruikt en gedood.

De rechtbank bepaalde maandag dat de verdachte tot de volgende zitting op 2 december blijft vastzitten.