Rondom Rotterdam zijn maandagochtend grote verkeersproblemen ontstaan, omdat er op de A16 een vrachtwagen door de vangrail is gereden bij de Van Brienenoordbrug nabij knooppunt Ridderkerk.

De ANWB sprak tijdelijk van een 'verkeersinfarct' met tot 40 kilometer file op de wegen om de havenstad. 

Rond 9.30 uur verbeterde de situatie en begonnen de files rond de stad snel op te lossen. Op de wegen in Rotterdam stond het toen nog wel vast. Op de snelwegen naar het zuiden kon inmiddels weer worden omgereden via de Beneluxtunnel.

Als gevolg van het ongeval op de A16 was de hoofdrijbaan in zuidelijke richting urenlang dicht voor onderzoek en op de parallelrijbanen slechts één rijstrook open. Tegen 9.00 uur waren weer twee rijstroken open op de hoofdrijbaan. Rond 15.00 uur was de gehele A16 weer vrijgegeven.

Andere ongelukken

Er waren ook ongelukken op de A20 bij Schiedam in de richting van Hoek van Holland en op de A15 bij de Botlektunnel richting Europoort, waardoor het aan alle kanten vastliep. Daarnaast stond op de snelwegen uit Den Haag en Gouda naar Rotterdam een stoet auto's. Op de A13 begon de file al in Den Haag.

Rijkswaterstaat adviseerde het openbaar vervoer te pakken, indien mogelijk, of het reizen uit te stellen tot na de ochtendspits en dan de reisinformatie goed in de gaten te houden.

Bekijk de actuele verkeersituatie I Bekijk de actuele treininformatie

Heeft u foto's van deze gebeurtenis? Upload ze op NUfoto 

Heeft u videomateriaal? Mail naar redactie@nufoto.nl