Na een schietpartij in De Meern bij Utrecht zijn zaterdag rond middernacht negen mensen aangehouden. Wat de aanleiding was, is niet bekend gemaakt, wel dat er problemen ''in de relationele sfeer" aan ten grondslag liggen.

Niemand raakte gewond.

De politie liet zondag weten niet veel te kunnen zeggen over de toedracht en de onderlinge banden tussen het slachtoffer en andere verdachten. Ook wilde de woordvoerster er niets kwijt over of het mannen of vrouwen betreft.

Vijf van de negen, onder wie de man die beschoten werd terwijl hij zijn hond uitliet, zijn inmiddels vrijgelaten. Vier anderen zitten nog op het bureau.

De schietpartij vond midden in een woonwijk plaats. Het slachtoffer belde zelf de politie met de mededeling dat hij tijdens het uitlaten van zijn hond op straat beschoten was. Hij was niet gewond en was zijn eigen huis ingevlucht.

Agenten zagen daarop in de buurt twee voertuigen met mensen die vermoedelijk met het schietincident te maken hadden. Zij konden worden aangehouden. In een straat even verderop werd ook nog een aantal mensen aangehouden.