De stoffelijke resten van de Amersfoortse Lisanne Froon komen volgende week terug naar Nederland. Daarna wordt de in Panama omgekomen vrouw in besloten kring begraven.

Dat zegt een woordvoerder van de familie donderdag. Hiermee wordt het onderzoek naar de botresten van Froon in Panama afgesloten. 

Op dit moment zijn de ouders van de 22-jarige Froon in Panama om het stoffelijk overschot op te halen. Bij terugkomst worden de lichaamsdelen eerst onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. 

"We hebben zeker nog wel de intentie om na te gaan wat er precies is gebeurd", aldus de woordvoerder. "Donderdag is nog een gesprek met de officier van justitie in Panama. We zetten geen punt achter het onderzoek, maar als het goed gaat nemen haar ouders de resten volgende week mee." 

Onduidelijk

Froon verdween begin april samen met haar vriendin Kris Kremers in de jungle van Panama. Pas maanden later werd duidelijk dat de vrouwen waren omgekomen. Het is nog steeds onduidelijk wat er precies is gebeurd. 

Volgens een woordvoerder van de familie van Kremers komen haar resten volgende week zeker niet terug. "Als je de resten terugkrijgt, sluit het onderzoek. De familie wacht nog op resultaten van verschillende nasporingen. Daarna gaan we kijken wat we nog kunnen doen, of dat het lichaam terugkomt."