Meer dan honderd gedupeerden hebben woensdagavond een bijeenkomst in Goes over de kettingbotsingen op de A58 bijgewoond. De stemming was ''heel intens en emotioneel''.

Dat zei burgemeester René Verhulst van Goes. De aanwezigen hadden veel vragen. ''Ze wilden bijvoorbeeld weten hoe ze zoiets kunnen verwerken", aldus Verhulst.

"Hulpverleners gaven aan dat het normaal is dat je vier weken lang over zo'n ongeluk droomt en dat je niet in de auto durft te stappen. Het is belangrijk om hulp te zoeken als je na vier weken nog last hebt. Erover blijven praten is het beste, ook in je eigen kring.''

Daarnaast waren er veel praktische vragen, bijvoorbeeld over de afwikkeling van de schade.

Minuut stilte

Ongeveer 150 auto's, vrachtwagens en motoren botsten vorige week tegen elkaar op drie plekken op de A58, de enige snelweg van Zeeland. Dat gebeurde in dichte mist. Twee mensen kwamen om het leven. Een meisje raakte zwaargewond. Haar toestand is volgens Verhulst stabiel. Tientallen mensen raakten lichter gewond.

Onder de aanwezigen woensdagavond waren de ouders van een van de twee doden. Verhulst: ''Ze wilden er graag bij zijn, ze wilden de informatie zien en erover praten.'' De avond begon met een minuut stilte. Vervolgens vertelde de politie wat er precies is gebeurd en zijn ''beelden van de chaos'' getoond.