De zaak van de Nederlandse Volks Unie tegen de gemeente Den Haag dient woensdag. De NVU is het er niet mee eens dat een demonstratie die zaterdag gepland alleen in beperkte vorm mag plaatsvinden.
 

De rechter doet waarschijnlijk dezelfde dag of donderdag uitspraak.

Verschillende groepen hebben aangekondigd komende zaterdag in Den Haag te willen demonstreren. De gemeente Den Haag heeft dit toegestaan, mits ze op één plaats blijven en zich niet door de stad verplaatsen.

De NVU was het niet eens met deze beslissing en stapte naar de rechter.

Mars

Volgens NVU-partijvoorzitter Constant Kusters houden de argumenten van de gemeente geen stand. Kusters is er van overtuigd dat de rechter de NVU, die een mars door de Schilderwijk wil houden, gelijk zal geven.

Mocht dat niet zo zijn, dan legt de groepering zich neer bij de uitspraak van de rechter en blijft de groep op de Koekamp, de plek die door de gemeente aan de NVU voor zaterdag is toegewezen.

Hardlopers

In Den Haag vindt zaterdag behalve een aantal demonstraties ook een groot hardloopevenement plaats.

Behalve de NVU heeft ook de eveneens rechtse Pro Patria aangegeven het niet eens te zijn met de beperkingen die door Den Haag voor 20 september zijn opgelegd. Het is niet duidelijk of de groep al de stap naar de rechter heeft gemaakt en zo ja, wanneer de zaak dient.