Twee motorrijders zijn zondag om het leven gekomen in het verkeer. Een 34-jarige man overleed bij het Zeeuwse Nieuw en Sint Joosland, net onder Middelburg. 

Een 61-jarige man stierf in zijn woonplaats Haaksbergen in Overijssel.

Het slachtoffer in Zeeland is een 34-jarige man uit een dorp in de gemeente Vlissingen. Hij raakte halverwege de middag van de weg op de Weizichtweg, die langs de A58 loopt. Het is niet bekend waardoor dat gebeurde.

De man schoof over het wegdek en botste tegen een verkeersbord. Een traumahelikopter bracht hem naar een ziekenhuis in Rotterdam, maar daar bezweek hij aan zijn verwondingen. Bij het ongeluk was niemand anders betrokken. De weg was ruim 2 uur dicht, aldus de politie.

De 61-jarige motorrijder uit Haaksbergen botste in zijn woonplaats tegen een bestelbus. Hulpdiensten konden de man niet meer redden. Het ongeluk gebeurde op de Ellenbroekweg in de Overijsselse plaats. De politie weet nog niet wat er precies is gebeurd.

Drenthe

In Drenthe raakte een motorrijder gewond bij een botsing. De 46-jarige man uit Ommen reed over de N375 tussen Pesse en Meppel. Hij kreeg geen voorrang van een taxibusje dat de weg overstak en botste daardoor tegen de zijkant. De motorrijder werd naar een ziekenhuis in Zwolle gebracht. Het is niet bekend hoe hij er aan toe is.

Tussen Zundert en de grens met België werd een motorrijder (50) zaterdag geschept door een auto. De automobilist, die geen rijbewijs had, zag te laat dat er auto's voor hem stilstonden omdat iemand wilde afslaan. Hij week uit naar de andere rijbaan, maar daar reed de motorrijder. Die sloeg over de kop.