Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de vrijlating van de vierde vermeende jihadganger uit Huizen.

Donderdag besloot de rechter-commissaris dat er onvoldoende zwaar bewijs is om de 34-jarige man vast te houden, maar het OM meldt vrijdag toch afdoende bewijs te kunnen geven.

Vorige week bepaalde de rechter-commissaris dat de man twee weken langer vast mocht worden gehouden. Daar werd toen wel de voorwaarde aan verbonden dat het OM verder onderzoek moest doen.

De resultaten van dat onderzoek waren niet genoeg om het voorarrest van de man te verlengen, zo oordeelde de rechter-commissaris donderdag.

Vier ouders

De verdachte was de laatste van vier ouders uit Huizen die de cel in moesten omdat ze mogelijk naar Syrië wilden afreizen.

Vorige week donderdag bepaalde de rechter-commissaris dat drie van hen op vrije voeten moesten komen wegens gebrek aan overtuigend bewijs.

Het kwartet bestaat uit twee stellen die met hun in totaal zes kinderen de strijd van terreurorganisatie Islamitische Staat zouden willen steunen.

Maandag werd bekend dat het OM ook in beroep gaat tegen de vrijlating van een 31-jarige man uit Huizen. Beide zaken worden woensdag door de rechtbank in Lelystad behandeld.