Het verkeer op de A2 tussen Den Bosch en Utrecht heeft dinsdagochtend ernstige hinder ondervonden door een ongeluk ter hoogte van Beesd. 

Tot zeker 10.00 uur stonden mensen in de file omdat Rijkswaterstaat automobilisten adviseerde de reis zo mogelijk uit te stellen. 

Bij het ongeval waren zes personenauto's en een vrachtwagen betrokken. Twee mannen van 42 en 59 jaar uit Tiel zijn in het ziekenhuis opgenomen. Andere bestuurders liepen lichtere verwondingen op.

Een automobilist botste bij Enspijk bij het invoegen op de snelweg tegen een vrachtwagen. Zijn auto kwam dwars op de weg te staan, werd aangereden door andere auto's en sloeg over de kop. 

Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) werd het verkeer omgeleid via de A59 waardoor er daar weer een file ontstond. "Deze was rond 12.00 uur opgelost", aldus een woordvoerder van de VID tegenover NU.nl. Inmiddels is de A2 weer open en zijn de files opgelost.

A4

Ook op de A4 van Den Haag richting Amsterdam tussen Leidschendam en Hoogmade stond het vast tijdens de spits. De weg is inmiddels weer open, maar de file, ontstaan door een over de kop geslagen auto bij aquaduct Oude Rijn, leverde volgens de VID een vertraging op van bijna een uur. Automobilisten werd aangeraden om te rijden via de A44.

Rond 09.15 uur waren ook de problemen op de A4 opgelost.

Heeft u foto's van dit nieuws? Zet ze hier op NUfoto

Bekijk de actuele situatie op de weg