De cobra die in Made was ontsnapt uit zijn terrarium is zaterdagochtend gevonden. 

Een buurman zag de slang zaterdagochtend uit de schuur van de eigenaar kruipen.

De eigenaar heeft de cobra gevangen, aldus de gemeente.

De zeer gevaarlijke giftige cobra werd woensdagavond voor het laatst door de eigenaar gezien. Donderdagavond meldde hij dat de slang was ontsnapt en werd alarm geslagen.

Vrijdag werd de hele dag gezocht in het huis en in de buurt. Op advies van de gemeente hebben buren de nacht ergens anders doorgebracht. Buurtbewoners reageren zaterdag opgelucht, aldus de gemeente.

Reptielenzoo

De eigenaar doet de slang weg. De slang gaat naar reptielenzoo Serpo in Rijswijk. Volgens burgemeester Gert de Kok was de eigenaar zelf tot de conclusie gekomen dat dat de beste oplossing is.

De burgemeester gaat volgende week met zijn wethouders overleggen over de gebeurtenissen. ,,Ik denk dat geen enkele gemeente hiermee geconfronteerd wil worden.''

Kosten

De burgemeester wil niet vooruitlopen op de vraag of de gemeente moet opdraaien voor de kosten van de zoektocht. De politie bekijkt in overleg met een officier van justitie of er een strafrechtelijk onderzoek moet komen, vertelde een woordvoerder zaterdag.

Slangenexpert Walter Getreuer van reptielenzoo Serp zegt dat de slang voorlopig in Rijswijk zal blijven. ,,Onze nieuwe opvang in Rijswijk gaat in het voorjaar open voor het publiek en dan is een dier met een verhaal altijd leuk om te tonen'', zei hij.

Bekijk beelden: