Twee mensen zijn overleden na een gasexplosie in een flatgebouw aan de Beukenhorst in Diemen. Ook zijn er vijftien mensen gewond geraakt en worden er twee mensen vermist.

Dat meldt de politie van Amsterdam donderdagavond.

Door werkzaamheden in het gebouw vond er rond 15.45 uur een gasexplosie plaats. Zowel aan de voorkant als de achterkant van het gebouw is de gevel aan de onderkant weggeslagen. 

De vloeren en plafonds van de direct bovenliggende woningen zijn ingestort. Niet alle woningen zijn nog doorzocht, zegt de politie.

Het gevaar bestaat dat het ontzette flatgebouw instort, maar de hoop is wel dat het lage gebouw later op de avond weer toegankelijk is. 

Na de explosie ontstond er een brand. De brandweer liet de gasleiding enige tijd gecontroleerd branden totdat energiebedrijf Liander de gastoevoer had uitgeschakeld.

Crisisteam

De gemeente Diemen heeft een crisisteam opgericht. Ongeveer tachtig omwonenden zijn geëvacueerd. Zij zijn opgevangen op een locatie in de buurt. Op moment dat het veilig is, kan de bouwkundige staat worden bekeken en kan worden bepaald of mensen terug kunnen keren.

De brandweer roept op om de bruggen over de Weespertrekvaart vrij te houden in verband met het incident.

"We zijn er onmiddellijk naartoe gelopen", vertelt een ooggetuige. "In de flat is brand ontstaan. De brandweer was al snel ter plaatse. Het fietspad, Eendenpad genaamd, is bezaaid met brokstukken van de gevel die is weggeslagen. Het fietspad ligt onder de rotzooi."

Bekijk de locatie van de flat in Diemen:

Bekijk de beelden:

Video

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze bij NUfoto