Een deel van de Spoedeisende Hulpafdeling van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is afgesloten nadat er donderdagmiddag een patiënt was binnengebracht die besmet is met een schadelijke stof.

Om welke stof het gaat, is nog niet duidelijk, maar op de website spreekt het ziekenhuis van een ''complexe patiënt''. Hij verkeert niet in levensgevaar.

Volgens het ziekenhuis gaat het om een bijtende stof, die damp veroorzaakte. Door die damp kreeg een behandelende arts ademhalingsproblemen.

De brandweer heeft de SEH tijdelijk afgesloten en verricht er metingen naar de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Het is nog niet duidelijk wanneer de afdeling weer open kan.

Ambulances zijn gevraagd om patiënten die niet noodzakelijk naar het Maasstad Ziekenhuis hoeven, elders heen te brengen. De patiëntenzorg binnen het ziekenhuis is niet in gevaar.

De man was thuis eerst gaan douchen en is daarna naar het ziekenhuis gereden. Ook zijn huis in Zwijndrecht is daarom afgezet, maar daar bleek de situatie veilig.