Bij de politie zijn dinsdagavond tientallen reacties binnengekomen naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht waarin de eigenaressen van gestolen gouden en zilveren sieraden werden gezocht.

Meer dan 66 mensen hebben naar het programma gebeld.

De politie zit met honderden gouden en zilveren zilveren sieraden, die in twee jaar tijd door een 31-jarige vrouw zijn gestolen van bewoonsters van bejaardenhuizen. De vrouw heeft volgens de politie zeker 400 tot 500 bejaarden bestolen door met een smoes hun kamer binnen te dringen. Eind juli liep ze in het Twentse Delden tegen de lamp.

De dievegge reisde het hele land door. Juwelen met een hoog goudgehalte kon ze aan een opkoper kwijt. Maar omdat de vrouw zo veel mogelijk sieraden tegelijk meegriste, had zij thuis nog honderden gouden en zilveren spullen van minder waarde liggen.

Vrijdag is er een kijkdag op het politiebureau aan de Europalaan in Apeldoorn.

De vrouw bezocht oudere bejaardenhuizen. Moderne gebouwen liet ze links liggen, omdat de beveiliging daar beter is. Ze ging op dinsdagen en zondagen op pad en kwam meestal rond het tijdstip van de lunch binnen. Ze wist uit ervaring dat het dan vrij stil is op de gangen in de huizen. Ze klopte aan bij bewoonsters en zei dat ze een medewerkster was.