In uitgaansgebieden in verschillende provinciesteden is het in de nacht van zaterdag op zondag onrustig geweest. Opgeschoten jongeren belaagden publiek, horecapersoneel en politie.

In totaal zijn 24 mensen aangehouden voor onder meer openlijke geweldpleging.

Zo werden in Roermond acht mensen gearresteerd. De politie hield ze aan na bedreigingen, geweld en mishandelingen jegens portiers en agenten op en rond het Stationsplein. De acht zitten vast en moeten zich verantwoorden voor de rechter. Bovendien mogen ze zich voorlopig niet meer in het uitgaansgebied laten zien.

In Hengelo verliep het stappen van zaterdag op zondag eveneens onrustig. Daar zijn zes mensen aangehouden. Drie agenten en een portier werden bij verscheidene opstootjes mishandeld. Zeker één agent moest zich laten behandelen in het ziekenhuis.

Den Bosch

Ook in Den Bosch was het raak. Daar arresteerde de politie ter hoogte van de Parade acht jongelui die zich agressief gedroegen tegen passanten.

Die belden geschrokken de politie. Op het moment dat de politie arriveerde, keerden de jongeren zich tegen de agenten. De groep groeide aan tot zeker honderd opgeschoten jongeren, van wie er acht werden opgepakt. Ze zitten vast.