Het 12-jarig meisje dat vorig jaar mei in de auto van de veroordeelde pedofiel Frank R. werd aangetroffen werd kort daarvoor ook misbruikt door een 39-jarige man uit Emmen. 

Dat bleek vrijdag tijdens een zitting van de rechtbank in Groningen. Tegen de Emmenaar werd een celstraf van twee jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk geëist.

De 39-jarige man gaf tijdens de zitting toe tot tweemaal toe seks te hebben gehad met het meisje uit Middelstum. Dit gebeurde een week voordat Frank R. met het kind in de auto werd aangehouden. Het meisje was kort daarvoor als vermist opgegeven.

Net als Frank R. kreeg de man uit Emmen via internet contact met het meisje. Hij zei bij de Hoornse Plas bij Groningen het meisje te hebben gezien met een oudere man, omdat hij het gevoel had dat dit geen vader-dochterrelatie betrof belde hij de politie.

Op hetzelfde moment sprak de man echter ook met het meisje in Middelstum af en had seks met haar in zijn auto. De man stapte later zelf naar de politie om zichzelf aan te geven.

De Emmenaar is met een behandeling in een psychiatrische kliniek gestart. Naast de celstraf eiste de officier dat de man deze behandeling voortzet. De rechtbank doet 12 september uitspraak.

Frank R. werd in juli door de rechtbank in Assen veroordeeld tot zes jaar cel en tbs voor twintig zedenmisdrijven met meisjes tussen de 12 en 16 jaar.