Stomdronken veroorzaakte hij in 2012 een ongeluk, waarbij een 36-jarige man om het leven kwam. Een 22-jarige automobilist zou daarom drie jaar celstraf moeten krijgen, waarvan zes maanden voorwaardelijk. 

Ook zou hij vijf jaar lang niet mogen rijden. Dat eiste het Openbaar Ministerie woensdag bij het gerechtshof in Arnhem.

De verdachte reed na een avondje stappen met de auto naar huis. Uit onderzoek bleek dat hij ruim vijf keer zoveel alcohol in zijn bloed had als toegestaan. Onderweg kwam hij in een sloot terecht. De auto werd eruit getakeld.

In plaats van ander vervoer te zoeken, reed hij verder. Op de Stationsstraat in het Gelderse Putten schepte hij het slachtoffer, dat langs de weg liep. De automobilist remde volgens justitie niet of nauwelijks. De voetganger overleed ter plekke.

''De nabestaanden is veel leed toegebracht. De jonge kinderen van het slachtoffer moeten leren leven met het feit dat zij geen vader meer hebben. De ouders van het slachtoffer hebben hun kind moeten begraven'', zei de advocaat-generaal van het OM woensdag.

De verdachte was vorig jaar veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook mocht hij drie jaar lang niet meer rijden. De verdachte was daartegen in beroep gegaan.

Het gerechtshof doet waarschijnlijk over twee weken uitspraak.