Onderzoek naar gifmoorden afgerond

Het onderzoek naar de 52-jarige Ada S., die twee voormalige echtgenoten zou hebben vergiftigd, is afgerond.

Dat meldde het Openbaar Ministerie maandag tijdens een zitting bij de rechtbank in Leeuwarden. De rechtszaak tegen S. wordt op 29 oktober bij de rechtbank inhoudelijk behandeld. De vrouw blijft tot die tijd vastzitten.

S. zou naast het toedienen van gif aan haar mannen ook een levensverzekering hebben vervalst. De familie van de tweede echtgenoot kreeg argwaan na de dood van de man, omdat S. weinig emotie vertoonde in die periode.

De verdachte ontkent betrokkenheid bij de dood van de twee. ''Ik heb mijn mannen niet omgebracht'', zei S. bij de rechtbank. Haar advocaat vulde haar aan door erop te wijzen dat de doodsoorzaak van de slachtoffers onbekend is.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) deed onderzoek naar de lichamen, maar onthoudt zich van een stellige conclusie over de doodsoorzaak.

De eerste man overleed in 2004, de tweede in 2012. De stoffelijke overschotten zijn opgegraven door justitie. Bij onderzoek van het NFI zijn bij één lichaam sporen van giftige stoffen aangetroffen. Het is onduidelijk of deze combinatie van stoffen tot de dood van de man leidde.

Lees meer over:
Tip de redactie