Weinig wijzigingen spoordienstregeling 2015

De dienstregeling 2015 voor het Nederlandse spoornet kent voor de reiziger weinig veranderingen. Wel zal Schiphol vanuit Amsterdam voortaan elke nacht per trein bereikbaar zijn. 

Nu moet de luchtreiziger drie keer per week 's nachts met de bus vanuit de hoofdstad naar de luchthaven. Ook begint de Beneluxtrein zijn rit naar Brussel-Zuid niet langer in Den Haag HS, maar vanaf Amsterdam CS.

Dat liet spoorbeheerder Prorail maandag weten.

Prorail heeft in de nieuwe dienstregeling 3,3 miljoen treinritten verdeeld over 23 vervoerders en verladers. Dat aantal is vrijwel gelijk aan dit jaar. De dienstregeling gaat op 14 december in.

Evenals dit jaar staat in 2015 een aantal grote werken op stapel en worden lopende werkzaamheden voortgezet. ''Spoorvernieuwing is noodzakelijk om 'spoorboekloos’ rijden mogelijk te maken'', meldt Prorail.

Klussen

De reiziger kan er op die manier op rekenen dat hij op de drukste trajecten zeer vlot een trein kan pakken. 

Klussen waaraan Prorail werkt zijn onder meer Utrecht Centraal waar de 'spaghetti’ aan sporen wordt rechtgelegd, Delft waar een spoortunnel met nieuw station wordt gebouwd, de vernieuwing van de zuidkant van station Eindhoven en een nieuwe reizigerstunnel van station Zwolle.

Verder is het nieuwe Den Haag Centraal eind dit jaar gereed en komen er twee nieuwe stations bij: Nijmegen Goffert en Barneveld Zuid.

Lees meer over:
Tip de redactie