Hotel Sittard ontruimd wegens grote brand

De brandweer heeft maandagmorgen een hotel in Sittard ontruimd nadat er een grote brand was ontstaan in een nabijgelegen sporthal aan de Sportcentrumlaan.

De brandweer vermoedt dat er zondag al brand is gesticht in het voormalige CIOS-gebouw en het vuur zich geleidelijk ontwikkeld heeft.

Pas om 5.00 uur maandagochtend werd het vuur ontdekt. De brand was rond 10.00 uur onder controle. Maar omdat er veel hout in het gebouw zit, laat de brandweer het vuur gecontroleerd uitbranden.

Bij de brand is een minieme hoeveelheid asbest vrijgekomen. Het naastgelegen zwembad De nieuwe Hateboer blijft in verband met rook en nablussen de hele dag gesloten.

De nabijgelegen dorpen Nieuwstadt, Susteren en Echt hebben last van rook- en een penetrante stankoverlast. Dat zal nog de hele dag duren, waarschuwt de brandweer. Er zitten volgens de brandweer geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen in de rook.

Zo'n zestig brandweerlieden met veel materieel wisten de brand, die tot in de verre omtrek grote rookpluimen en hinder veroorzaakte, onder controle te brengen. Er werden onder meer hoogwerkers ingezet. Rond 11.00 uur maakte de brandweer een gat in het dak om meer zuurstof in het gebouw te laten. Daardoor laaide de brand op. Op die manier is het vuur sneller uit, aldus de woordvoerder.

Bekijk beelden van de brand:

Het complex, waarin voorheen een tenniscentrum zat, moet als verloren worden beschouwd. Niemand raakte gewond.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Sittard door brand is getroffen. Op 19 augustus werden 's avonds meerdere panden in het centrum van de stad ontruimd, waaronder twee hotels en een restaurant. De 38 gasten werden toen elders in Sittard in een hotel opgevangen.

Heeft u foto's bij dit nieuws? Upload ze op NUfoto.nl

Lees meer over:
Tip de redactie