De zomer van 2014 gaat al de boeken in als een van natste zomers ooit gemeten, maar ook de komende dagen zet deze trend zich voort met nieuwe langdurige buien.

Vanaf maandagmiddag worden vanuit het zuidwesten nieuwe buien met regen of motregen verwacht, die in de loop van de avond intensiever worden. De oorzaak is een Atlantische depressie.

Langdurige regenval in de nacht van maandag op dinsdag kan daardoor leiden tot plaatselijke wateroverlast. 

Weeronline meldt dat er in de periode van maandagmiddag tot dinsdagmiddag  tussen de twintig en veertig millimeter neerslag wordt verwacht en dat er lokaal meer dan vijftig milimeter regen kan vallen, wat gelijk staat aan vijf emmers water per vierkante meter.

Dinsdag wordt volgens Weerplaza een regendag waarbij het in de regen slechts veertien graden is. In Limburg wordt het negentien graden. In de avond en nacht van dinsdag trekken de buien naar verwachting  naar het zuidoosten weg.

Vliegveld Maastricht beleeft deze zomer de natste zomer sinds daar in 1957 werd begonnen met neerslagmetingen.  Er viel in de drie zomermaanden tot nu toe al 400 millimeter water. Het vorige record werd gevestigd in 2007. Toen viel er 377 millimeter. 

Bekijk de actuele weersverwachting