Door de brand die donderdagochtend woedde in een Rotterdams huizenblok zijn alle 24 woningen in het blok onbewoonbaar geworden. 

In een van de woningen is een wietplantage gevonden, maar het is nog te vroeg om te concluderen dat de brand daar is ontstaan, zegt een politiewoordvoerder. "Het kan bijvoorbeeld net zo goed zijn dat ergens anders kortsluiting is ontstaan."

De brand brak rond 6.00 uur uit in het huizenblok op de hoek van de Jan Kruijffstraat en de Kleijnstraat. Het vuur breidde zich uit naar twee andere verdiepingen. In tien woningen was niemand aanwezig. De vijftien bewoners van de overige woningen zijn opgevangen in een verzorgingshuis in dezelfde straat.

De woningcorporatie en de gemeente regelen onderdak voor de getroffen bewoners. "Vanwege de vakantie zijn veel bewoners nu niet thuis, maar als ze terugkeren wordt ook voor hen onderdak geregeld."

Halverwege de ochtend kreeg de brandweer het vuur onder controle. Na onderzoek bleek dat alle woningen brand- rook-, roet- of waterschade hebben opgelopen. Ook zijn de dak- en vloerconstructie door de brand onveilig. Omdat een wietkwekerij is gevonden heeft de politie het blok afgezet om onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand.