De snelweg A73 tussen Boxmeer en Nijmegen is dinsdagmiddag afgesloten geweest na vijf aanrijdingen achter elkaar. Bij de aanrijdingen raakten twee mensen gewond.

Het tracé is aan het einde van de middag vrijgegeven. 

De eerste aanrijding gebeurde halverwege de middag op de brug over de Maas nabij Cuijk in Noord-Brabant. Het regende op dat moment extreem hard, maar onderzoek moet duidelijk maken of de twee auto's inderdaad daardoor tegen elkaar zijn gebotst.

Achter het ongeluk ontstond een file. Een vrachtwagen geladen met gevaarlijke stoffen reed tegen enkele stilstaande auto's. Er is geen lekkage van de geladen vloeistof geweest, zegt de politie.

Daarna botste een andere vrachtwagen op de laatste auto in de file. De bestuurder van die auto raakte gewond. Een viskraam zag de file te laat en botste tegen de vrachtwagen. Ook de eigenaar van de viskraam moest naar het ziekenhuis. Tenslotte botsten een eind achter dit ongeluk weer twee vrachtwagens op elkaar omdat ze te weinig afstand hielden toen de file naderde. Bij dat ongeluk ontstond veel materiële schade.

Grote vertraging

Verkeer op de A73 liep grote vertraging op door de gevolgen van alle ongelukken. Toen auto's gingen keren op de rijbanen en tegen het verkeer in terugreden, zijn verkeersregelaars ingezet. Verkeer vanuit het zuiden richting Nijmegen en Arnhem werd omgeleid via Eindhoven en Den Bosch.