De Australische premier Tony Abbott heeft maandagmiddag een krans gelegd bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum, waar de slachtoffers van rampvlucht MH17 worden geïdentificeerd.

Veel passagiers kwamen uit Australië of woonden daar. Abbott is kort in Nederland voor overleg over het onderzoek naar de crash.

Maandagmorgen had Abbott op het ministerie van Defensie in Den Haag een bijeenkomst met commandant der strijdkrachten Tom Middendorp over de tijdelijk stilgelegde repatriëringsmissie.

Daarna bezocht hij vliegbasis Eindhoven, waar hij commandant Johan van Soest ontmoette en sprak met de crew van het militair transportvliegtuig C-17. Met dat toestel zijn lichamen en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers naar Nederland gebracht.

Later op de dag had Abbott ook nog een ontmoeting met zijn ambtgenoot Mark Rutte. Na afloop verklaarden de Australische premier en Rutte dat beide landen blijven samenwerken in de nasleep van de vliegtuigramp.

''De afgelopen weken hebben wij intensief contact gehad en zijn we ook steeds samen opgetrokken in de aanpak van de ramp. Dat zullen we ook in de toekomst blijven doen'', zei Rutte

De Australiër ondertekende op het Catshuis het condoleanceregister.

Dossier vliegramp | Dit weten we over de vliegramp | Chronologie vliegramp

Het conflict in Oost-Oekraïne