De NS en spoorbeheerder Prorail raden treinreizigers rond Utrecht Centraal aan om de komende negen dagen hun reis goed voor te bereiden.

Prorail werkt aan het spoor ten noorden van Utrecht en daardoor krijgen reizigers te maken met extra overstappen, langere reistijden en een aangepaste dienstregeling.

Zaterdag en zondag en volgend weekeinde rijdt de intercity tussen Utrecht Centraal en Schiphol niet. De intercity naar Amsterdam maakt een extra stop in Duivendrecht, waar kruiers klaarstaan om Schipholreizigers op de juiste trein te zetten. Tussen Breukelen, Woerden, Driebergen-Zeist en Utrecht rijden helemaal geen treinen maar bussen. Reizigers vanuit Rotterdam, Leiden en Den Haag moeten rekening houden met een extra overstap.

Op werkdagen gelden andere spooraanpassingen, die te vinden zijn op ns.nl/treinverkeerutrecht. Prorail zet dagelijks vierhonderd mensen aan het werk om de hinder zo snel mogelijk te beëindigen. De klus maakt deel uit van de omvangrijke spoorvernieuwing rond Utrecht. Dat werk moet eind 2016 helemaal klaar zijn.