Volgens Elvis Kuwas, verdachte van de moord op politicus Helmin Wiels op Curaçao, heeft het Openbaar Ministerie ,,vieze spelletjes'' gespeeld om bewijs te krijgen van zijn schuld.

''De officier van justitie verdraait de feiten en heeft een erotische foto aan mijn vrouw getoond om haar onder druk te zetten. Maar ik ben echt onschuldig'', zei hij vrijdagmiddag aan het einde van de zaak.

Kuwas, die wordt verdacht van het plegen van drie moorden en daarom deze week levenslang tegen zich hoorde eisen, zei verder dat hij begreep dat de nabestaanden verdriet hebben. ''Maar ik heb ook pijn. Twee ooms van mij zijn recent vermoord en in de krant is een foto van mijn kinderen geplaatst.'' Dat laatste noemde Kuwas ''schandalig, omdat ze er niets mee te maken hebben''.

Dangelo Damascus benadrukte in zijn laatste woord dat hij wel schuldig is aan twee overvallen, maar niet aan de moord op Wiels of Raul Martinez. Voor die twee zaken eiste het OM deze week twintig jaar celstraf tegen hem.

Verdachte Carlos Pieter, die vijf aar tegen zich hoorde eisen wegens medeplichtigheid aan de moord op Wiels, zei dat hij onschuldig is en naar huis wil.