Nederland krijgt de komende dagen te maken met wisselvalliger weer en dalende temperaturen. Daarmee komt een einde aan de zomerse periode van de afgelopen weken. 

De oorzaak is een lagedrukgebied ten noordwesten van Schotland, dat vanaf vrijdag het Nederlandse weerbeeld zal beïnvloeden, meldt Weerplaza. Dit lagedrukgebied zal naar verwachting maandag naar het noorden wegtrekken. 

De neerslag deed donderdag aan het eind van de dag lokaal al zijn intrede. 

Hevige regen- en onweersbuien zorgden voor wateroverlast, zoals in het noorden van de provincie Utrecht, meldt weeronline.nl.

In Soest viel in korte tijd 33 millimeter regen en in Breukelen 27 millimeter. Rond Gouda en Capelle aan den IJssel was het iets minder, maar toch nog tussen de 15 en 20 millimeter. Normaal valt in de hele maand augustus gemiddeld 70 millimeter regen.

Vrijdag

Vrijdag zal een wisselvallige dag zijn met wolken en buien. Dit begint in het zuidwesten, waardoor het in het noorden en oosten langer warm en zonnig zal blijven, met temperaturen rond de 25 graden. Later op de dag treffen de buien het hele land. 

Zaterdag begint naar verwachting wisselvallig, met in de middag zon en een enkele bui. Zondag zal er door de passage van een lagedrukgebied meer sprake zijn van wolken en perioden met regen, wat in de avond gepaard kan gaan met harde wind. 

Temperatuurverwachting

Volgende week lijkt eveneens wisselvallig te worden, dankzij een hogedrukgebied boven de Noordzee. De temperatuurverwachting ligt daardoor voor de hele week rond de 19 of 20 graden. 

MeteoGroup voorspelt dat de kustregio's volgende week lokaal zeer veel regen te verwerken krijgen. Buienstraten die over het land trekken kunnen daarbij plaatselijk 100 millimeter water achterlaten. Deze buien zouden vooral in de nacht en de eerste uren van de ochtend te verwachten zijn.

Bekijk de actuele weersverwachting