Een 25-jarige man uit Almelo heeft van het gerechtshof in Arnhem dinsdag tien jaar gevangenisstraf gekregen voor het wurgen van zijn 23-jarige vriendin. 

Dat gebeurde in de nacht van 10 op 11 december 2010 in hun woning in Almelo. Het hof legde een hogere celstraf op dan de negen jaar die de rechtbank eerder bepaalde. 

Volgens het hof is er geen reden voor de door de rechtbank uitgesproken tbs met dwangverpleging, aangezien deskundigen de man volledig toerekeningsvatbaar vinden.

De Almeloër ging in beroep tegen de straf van de rechtbank. Hij ontkent dat hij zijn vriendin iets heeft aangedaan en zou daarom volgens zijn raadsman vrijgesproken moeten worden.

De dode vrouw werd gevonden door haar grootouders, die argwaan kregen omdat ze al dagen niets van haar hadden gehoord. Het 2-jarige dochtertje van de veroordeelde man en de vrouw had al die tijd alleen in haar bedje gezeten.

Digitale sporen

Het hof acht bewezen dat de man zijn vriendin heeft omgebracht, omdat digitale sporen op een computer in het huis bewijzen dat hij daar in de bewuste nacht is geweest. Ook zijn zijn DNA-sporen aangetroffen op het lichaam van de vrouw. Bovendien legde de Almeloër tijdens de behandeling van zijn zaak wisselende en tegenstrijdige verklaringen af over zijn rol.

Het hof neemt hem zeer kwalijk dat hij geen openheid van zaken heeft willen geven over de laatste uren van de vrouw. ''Het is voor nabestaanden erg belangrijk om te weten hoe de laatste ogenblikken van het slachtoffer zijn geweest'', aldus de rechters.