Twee mannen zijn aangehouden in verband met het doodschieten van een 31-jarige Somaliër in de Bijlmer op 7 september. 

De Amsterdamse politie arresteerde de twee verdachten van 29 en 33 jaar op 8 juli, maar het Openbaar Ministerie maakt de aanhoudingen pas dinsdag bekend.

Het tweetal zat al in de gevangenis voor andere zaken. Ze worden daarbij verdacht van meerdere ernstige geweldsdelicten.

Het slachtoffer paste op het huis van een Somalische man die met vakantie was. Toen hij net een hamburger had gehaald bij een fastfoodrestaurant in de buurt, werd hij bij het portiek van de flat Haardstee in Amsterdam-Zuidoost neergeschoten. De man stierf ter plekke aan zijn verwondingen.

Vergissing

De politie houdt rekening met het scenario dat de man mogelijk door een vergissing is omgekomen. Mensen die het slachtoffer kenden, kunnen zijn dood op geen enkele manier rijmen met de manier waarop hij in het leven stond. De Somaliër woonde zelf in de Amsterdamse Rivierenbuurt. De flat in de Bijlmer was van een kennis van hem.

De twee aangehouden mannen staan 13 augustus voor de rechtbank in Amsterdam tijdens een zogeheten pro-formazitting, waarbij de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld.